Olympiavoittaja, joka hiihti itsensä suomalaisten sydämiin

Vuonna 2014 koettiin arvokas sinivalkoinen hetki, kun Sami Jauhojärvi ankkuroi Suomelle parisprintin olympiakultaa. Tuo upea urheilusaavutus on kuitenkin vain osa Mustin tarinaa.

Sami Jauhojärvi eli ammattiurheilijan kurinalaista arkea 17 vuotta. Reissupäiviä kertyi vuositasolla noin 220. Sami edusti suurimman osan urastaan Vuokatti Ski Teamia.

Ura maastohiihtäjänä on rikastuttanut paitsi elämää myös palkintokaappia. Mustin uran kruunuja ovat Iivo Niskasen kanssa hiihdetty parisprintin olympiakulta ja kolme MM-pronssia. Olympiavoitto toi myös valinnan vuoden 2014 urheilijaksi yhdessä Iivo Niskasen kanssa.

Vuonna 2017 oli aika panna monot ja sukset sivuun, ainakin arvokisatasolla. Hiihto on senkin jälkeen ollut iso osa Mustin elämää. Hän on ihastuttanut muun muassa hiihdon tv-asiantuntijana. Vuosina 2017–2021 Sami oli Ylen hiihtolähetysten tuttu ääni ja kasvo. Vuonna 2021 mies siirtyi Viaplayn hiihtoasiantuntijaksi.

Suvussamme kulkee tietynlainen työhulluus, mutta urheilu opetti minut tunnistamaan rajani. Siitä olen kiitollinen.

Urheilu-uran parhaat muistot muualta kuin podiumilta

"Urani kohokohtia yhdistää periksiantamattomuus ja kova usko omaan tekemiseen. Arvokkaimpia muistoja ovat hetket, jolloin olen saanut itsestäni kaiken irti, enkä olisi pystynyt piiruakaan parempaan. Nämä suoritukset ovat harvoin johtaneet mitaleihin, mutta mitalit ovatkin vain sivutuote.

Tavoitteellisuus on urheilussa se juttu. Vaikeuksista ja väsyneimmistä hetkistä pääsee yli, kun tavoite on selkeänä mielessä. Lopetin urani, koska en jaksanut enää olla väsynyt. Viimeisen kauden laskin kuukausia ja viikkoja siihen, että Lahden MM-viesti olisi ohi – oli minun aikani lopettaa.

Urheilijan ammatissa sitoutuminen on kaikkein vaikeinta. Siinä on kiinni 24/7.

Suvussamme kulkee tietynlainen työhulluus, mutta urheilu opetti minut tunnistamaan rajani. Siitä olen kiitollinen."

Ota yhteyttä ›

Lähetä Mustille viesti jo tänään!

Puhujakeikka, työtarjous tai yhteistyö olympiavoittajan kanssa? Kerrohan ajatuksistasi.

Ota yhteyttä ›