Monitaitoinen yrittäjä ja mediaosaaja

Sami "Musti" Jauhojärvi muistetaan ennen kaikkea olympiavoittajana. Urheilu-uransa jälkeen hän on käärinyt hihat yrittäjänä – ja niittänyt lisää mainetta.

Sami Jauhojärvellä (s. 5. toukokuuta 1981, Ylitornio) riittää sekä mitaleita että titteleitä. Urheilu-uransa jälkeen mies on valjastanut taitonsa moneen: Musti työskentelee sekä asiantuntija­kommentaattorina, puhujana, sisällöntuottajana ja valmentajana. Lisäksi hän on PolarHouse-lämpöhirsitalojen edustaja Päijät-Hämeessä – pestiin kuuluu myyntiä, markkinointia ja bränditunnettuuden kasvattamista. Työelämän ulkopuolelta löytyy kaksi arvokasta titteliä lisää: Sami on hollolalainen perheenisä ja aviomies. Perhe merkitsee paljon.

Nykyinen kombo on Mustille unelmien täyttymys: hän saa jakaa matkan varrella karttunutta tietotaitoa ja kokemuksiaan myös muille sekä soveltaa oppejaan esimerkiksi yritysmaailmaan.

Valmentajana Sami opettaa suojateilleen tuloksenteon maksimoimista. Mustin mukaansatempaava murre ja elämänmakuiset tarinat valloittavat yleisön kuin yleisön puhekeikolla. Ja pysyypä miehellä myös kynä kädessä: Sami sanailee ajatuksiaan paperille niin sosiaalisessa mediassa kuin esimerkiksi Hiihto-lehden sivuilla.

Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus ovat tehneet minut tunnetuksi. Nautin siitä, että saan jakaa oppejani tänä päivänä muillekin.

Sami Jauhojärvi oli määrätietoinen miehen alku jo 6-vuotiaana

Voivatko papit ajaa mopolla? Tätä ajatusta Musti pyöritteli päässään tenavana, sillä papin ammatti kiinnosti – kera mopon. Pappia hänestä ei kuitenkaan tullut, eikä kotipihan maisemaan ilmestynyt mopoakaan. 6-vuotiaana se oikea unelma-ammatti kirkastui: "Minusta tulee hiihtäjä", Sami ilmoitti. Roolimalleja löytyi sekä perhepiiristä että lähiympäristöstä, mikä nosti lajin hohdetta nuoren miehen silmissä. Kilpahiihto alkoi noin kymmenen ikävuoden kynnyksellä.

"17 vuotta ammattiurheilijana opetti ja kasvatti. Vaikka parikymppinen Musti on erilainen kuin tämän päivän Musti, tietty perusluonne ja arvoni ovat edelleen samat. Olen avoin, helposti lähestyttävä ja rohkea jalat maassa -tyyppi. Rouvani halusi lisätä listaan sanan luotettava. Se on minulle tärkea arvo ja ominaisuus, jota vaalin."

Ota yhteyttä ›

Haluaisitko olla osa Mustin tulevaisuutta?

Sami maalailee tulevaisuudensuunnitelmiaan veikeä hymy huulillaan: "Haluan ainakin oppia ajamaan junalla ja ampumaan tykillä – mitä näitä nyt oli. Suuri toiveeni on, että saan tehdä jatkossakin yhtä mielekkäitä töitä kuin nyt. Toki ihminen seisoo päivän vaikka päällään, mutta on sitä helpompiakin tapoja selvitä arjesta."

Jos sinulla on mielessäsi mielenkiintoinen yhteistyöprojekti tai työtarjous, ole toki yhteydessä

Lähetä Mustille viesti jo tänään!

Puhujakeikka, työtarjous tai yhteistyö olympiavoittajan kanssa? Kerrohan ajatuksistasi.

Ota yhteyttä ›